Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pronásledoval bývalou přítelkyni

ZLÍNSKO: Skončil ve vazbě. 

Po měsíci, kdy jednačtyřicetiletý muž nepřetržitě kontaktoval svou bývalou šestatřicetiletou přítelkyni, učinil soudce okresního soudu jeho jednání jasnou přítrž. Umístil ho totiž na návrh státní zástupkyně do vazby. Tam bude nyní čekat na rozsudek. Dopustil se s největší pravděpodobností hned dvou trestných činů, a to nebezpečné pronásledování a nebezpečné vyhrožování. Za mřížemi by mohl tento recidivista skončit až na jeden rok.

Policisté z Fryštáku přijali v polovině prosince loňského roku oznámení od ženy z Fryštáku o tom, že ji její bývalý přítel neustále kontaktuje formou telefonátů a sms zpráv a chce s ní obnovit vztah. Žena z něj začala mít strach. Policisté zpočátku případ posuzovali jako přestupek proti občanskému soužití. Po pár dnech a dalších oznámeních od ženy případ překvalifikovali na podezření ze dvou trestných činů. Obtěžování a pronásledování ženy pokračovalo v podstatě nepřetržitě až do prvních dní letošního roku. Celkem muž zaslal za tuto dobu ženě více než 500 sms zpráv a volal jí více než 120 krát. Obtěžoval ji také v jejím zaměstnání, vyhrožoval likvidací jejímu bývalému manželovi.

V pondělí 15. ledna spadla klec. Policisté agresivního muže zadrželi a umístili do policejní cely. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání dvou trestných činů. Následující den rozhodl soudce o umístění muže do vazby, kam ho ve středu převezli policisté z pohotovostního a eskortního oddělení.

Jednačtyřicetiltý muž nemá se zákonem problémy poprvé. Od roku 2008 byl již pětkrát soudně trestaný, z velké části za násilnou trestnou činnost. Naposledy byl odsouzen v roce 2015.

18. ledna 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem