Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté se chystají na Trnkobraní

ZLÍNSKO: Na akci budou dohlížet tři desítky policistů.  

Desítky zlínských policistů stráví víkend dohledem nad vizovickým Trnkobraním. Akce, které se každoročně účastní několik tisíc lidí, začne v pátek v 16.20 hodin a skončí v noci ze soboty na neděli 23. srpna. Policisté ovšem budou ve Vizovicích a na příjezdových cestách již v pátek dopoledne, aby dohlédli na zvýšený provoz při příjezdu stovek osobních aut. Totéž se bude opakovat při jejich odjezdu v neděli ráno a během celého dopoledne. Každý návštěvník festivalu bude mít opět možnost bezplatně vyzkoušet, zda je pod vlivem alkoholu, či zda může bezpečně usednout za volant, na Obvodním oddělení PČR ve Vizovicích na ulici Slušovská.

U podobných akcí, kterých se účastní větší počet lidí, je zvýšené riziko trestné činnosti. Každoročně se setkáváme s krádežemi jak ve stanovém městečku, tak přímo ve vizovickém areálu. Všechny účastníky proto upozorňujeme na maximální obezřetnost, která klesá s tím, jak stoupá množství alkoholu v krvi. Cenné věci by neměly zůstávat nehlídané ve stanech. Zloději se zaměřují především na kabelky, mobilní telefony a peníze. Nic z toho nepatří ani do zadních kapes kalhot.

Ve Vizovicích budou dohlížet na pořádek a bezpečnost policisté z pořádkové a dopravní policie, nebudou chybět ani policisté na koních či policejní kynologové. Připravení budou i kriminalisté a policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Neskrýváme, že chystáme řadu silničních kontrol.

Zároveň s Trnkobraním bude v Březůvkách probíhat také tradiční Truck sraz Zlín v době od 21. do 23. srpna. Obyvatel Zlína se tato každoroční akce dotkne v podobě omezení provozu v centru města. V pátek před devátou hodinou večer a v sobotu v poledne pojede kolona kamionů spanilou jízdu centrem Zlína z ulice Hradské na tř. T. Bati až po křižovatku ulic T. Bati a Díly VI a směrem na Želechovice. Na bezproblémový průjezd dohlédnou dopravní policisté.


19. srpna 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem