Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté dopadli pachatele loupeže

ZLÍNSKO: Je jím čtyřicetiletý muž ze Zlína.  

V sobotu 5. prosince před čtvrtou hodinou ranní oznámila na tísňovou linku policie devětatřicetiletá žena ze Zlína vloupání do benzinové čerpací stanice ve Zlíně, na třídě Tomáše Bati. Pachatel jí pod pohrůžkou zastřelení odcizil téměř deset tisíc korun.

Po odvysílání reportáží s výzvou o pomoc při pátrání po pachateli loupežného přepadení, se na linku tísňového volání policie začali ozývat lidé, kteří poznali muže na videu. Zavolala také devětatřicetiletá žena ze Zlína, která v reportáži s jistotou rozeznala svoje auto, kterým pachatel přijel k benzinové čerpací stanici a které měl od ní vypůjčené. Po její výpovědi policisté tentýž den zadrželi čtyřicetiletého muže v jedné ze Zlínských restaurací. Při zadržení se muž nebránil, tušil, že je v hledáčku policie. Ke svému nekalému jednání se přiznal. Na lup se vydal, protože potřeboval zaplatit svoje dluhy.

Pro policisty není žádným nováčkem, byl již několikrát trestán kvůli majetkové a násilné trestné činnosti. Nyní mu hrozí v případě odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi.

 

 

21. prosince 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem