Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Peněženka ve vozidle přilákala zloděje

ZLÍNSKO: Drahý večírek. 

Během noci na sobotu zmizela z vozidla zaparkovaného u restaurace ve Zlíně peněženka, v níž byly peníze a platební karty. Majitel měl zřejmě v peněžence napsaný také PIN kód minimálně jedné platební karty, protože z ní pachatel během noci vybral dvacet tisíc korun.

V pátek 12. října zaparkoval čtyřiačtyřicetiletý muž ze Zlína své vozidlo před restaurací ve Zlíně, kam se šel bavit na firemní večírek se svými kolegy. Zřejmě si neuvědomil, že ve středovém panelu uvnitř vozidla nechal viditelně položenou svou peněženku. Když si v osm hodin ráno přišel vozidlo vyzvednout, vyděsil se. Vozidlo bylo viditelně poškozené. Sklo předních dveří bylo vysypané a přední dveře nesly stopy po páčení. Zevnitř vozidla zmizela peněženka, v níž měl muž 100 euro a dvě platební karty. Z jedné z nich stihl prozatím neznámý zloděj během noci na sobotu vybrat dvacet tisíc korun. Škodu na vozidle odhadl majitel předběžně na třicet tisíc korun, celkově se škoda vyšplhala na více než padesát tisíc korun.

Zlínští policisté případ prověřují jako krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku s trestní sazbou až dva roky odnětí svobody.

15. října 2018, por. Bc. Monika Kozumplíková

Připomínáme, že PIN kód platební karty by si její majitelé NIKDY neměli poznamenávat poblíž platební karty! Riskují, že v případě ztráty či odcizení přijdou o veškeré úspory.

Odkazy do noveho okna

Rozbité okno vozidla

Rozbité okno vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem