Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pachatelé se zaměřili na peněženky

ZLÍNSKO: Nakradli si několik tisíc korun.  

Po zlodějích peněženek pátrají v těchto chvílích naši policisté.
Včera dopoledne pravděpodobně odcizil neznámý pachatel koženou peněženku třiačtyřicetileté ženě ve Slušovicích. Žena přišla o peněženku, kterou měla v kapse vesty, zřejmě v prodejně potravin anebo na parkovišti před tímto obchodem. Zloděj si přišel na téměř patnáct tisíc korun. Podezříváme ho z trestného činu krádeže, za který mu hrozí až dva roky vězení.
V úterý kolem druhé hodiny odpoledne ukradl ve Zlíně neznámý pachatel peněženku sedmašedesátileté ženě. Ta cestovala městskou hromadnou dopravou a peněženku měla uloženou v kapse batohu. Pachatel se peněženky zmocnil na trase mezi zastávkami Poliklinika a Čepkov. Seniorka přišla o sedm set padesát korun. Za takto provedenou krádež hrozí pachateli až dva roky vězení.
Svou neopatrností přišla o peněženku sedmatřicetiletá žena, která ji ztratila na parkovišti u obchodního centra v Malenovicích. Nepoctivého nálezce, který v peněžence našel tisíc sto padesát korun a platební kartu, podezříváme z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředky. Také on může jít do vězení až na dva roky.
 
Pozor na kapsáře! Buďte obezřetní a dávejte si pozor na své osobní věci. Kapsáři jsou většinou tam, kde je nejméně čekáte.
 
  • Vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí, např.
    • nákupní centra
    • hromadné dopravní prostředky
    • sportovní a kulturní akce
    • hrady, zámky, muzea
  • Využívají nepozornosti lidí a nedbalého zacházení s majetkem a osobními doklady.

14. října2011, por. Mgr. Josef Havela

vytisknout  e-mailem