Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Narazil do vozidla a ujel

ZLÍNSKO: Nemá řidičák, nadýchal 3,55 promile. 

V sobotu kolem 18.30 hodin v okrajové části Zlína třiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím řidičem vozidla Audi A3, který v důsledku provozu zpomalil své vozidlo a zezadu do něj narazil. Po nárazu ovšem nezastavil, vozidlo Audi objel a pokračoval dál v jízdě směrem do Fryštáku. Šestašedesátiletý řidič poškozeného vozidla přivolal policisty a vydal se pirátem silnic, který zastavil na benzinové čerpací stanici ve Fryštáku.

Policisté z Fryštáku, kteří dorazili na místo, dechovou zkouškou zjistili, že řidič, který od nehody ujel, měl k tomu pádný důvod. Před jízdou totiž zjevně požil větší množství alkoholu. Přístroj ukázal hodnotu 3,55 promile alkoholu. U druhého řidiče byla dechová zkouška negativní. Škoda na vozidlech se vyšplhala na minimálně padesát tisíc korun.

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí řidiči, který navíc není držitelem žádného řidičského oprávnění, v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

23. října 2018, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem