Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Loupež si vymyslel

ZLÍNSKO: Protřelé kriminalisty nenapálil. 

Na několik dní zaměstnal zlínské kriminalisty senior, který oznámil, že byl oloupen o několik tisíc korun dvěma neznámými muži. Kriminalisté toto závažné oznámení prověřovali, i když jim hned zpočátku připadalo nevěrohodné. Ve svém úsudku se nemýlili. Po pár dnech vyšlo najevo, že k žádné loupeži nedošlo a údajně oloupený senior si celou historku vymyslel, protože veškeré peníze prohrál na výherních automatech.

Začátkem března přišel na obvodní oddělení policie ve Zlíně šestašedesátiletý muž ze Zlína, který policistům oznámil, že se stal obětí loupeže. Tvrdil, že jel trolejbusem, kde s ním cestovali dva mladí muži. Vystoupili zároveň s ním, dostihli ho u přechodu pro chodce a chtěli po něm peníze. Senior jim řekl, že má u sebe pouze peníze na nájem, muži mu měli nožem přeříznout popruh tašky a vzít z peněženky celkem osm tisíc korun, které měl nachystané na zaplacení poplatků za bydlení.

Kriminalisté, kteří se závažným zločinem začali zabývat, muže nejprve vyslechli a poté začali k případu zjišťovat další podrobnosti. Hned zpočátku jim byla výpověď muže podezřelá, nevybavoval si důležité okamžiky, měnil místa i časy, kde se v daný den pohyboval.

Rozuzlení na sebe nenechalo dlouho čekat. Policisté postupně zjistili, že muž navštívil v den, kdy měl být oloupen, jednu z heren ve Zlíně. Tam prohrál veškeré své peníze na výherních automatech. Protože neměl z čeho zaplatit poplatky, vymyslel si historku o loupeži.

25. března 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem