Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kabelka na sedadle?

ZLÍNSKO: Pro zloděje lákavá nabídka.  

Zlodějům stačí k vykradení zaparkovaného automobilu opravdu chvilka. To si mnozí řidiči stále nepřipouští a zbytečně tak přichází o cenné věci. Ty totiž nechávají ležet na sedadlech či na jiných viditelných částech vozu. Pro zloděje jsou kabelky, tašky či peněženky velmi lákavou pobídkou, nad kterou příliš neváhají. A někteří si cíleně vybírají místa, u kterých předpokládají roztržitost okradených. To jsou místa, na kterých se poškozený nechce příliš dlouze zdržovat, na kterých je takříkajíc na skok. Takovým místem může být například parkoviště u mateřské školy. Právě těch několik minut, po které rodič doprovází své ratolesti do školky, stačí zloději k rozbití okna automobilu a krádeži všech cenných věcí. Proto apelujeme na všechny rodiče, kteří vozí děti do školky, aby si v autech nenechávali nic, co by mohlo zloděje vyprovokovat k násilnému vniknutí do vozidla.
V minulém týdnu na nepozornost doplatily dvě ženy před mateřskou školou v Otrokovicích. První vozidlo neznámý pachatel vykradl během deseti minut ráno, krátce před sedmou hodinou. Rozbil sklo a vzal si z auta kabelku ležící na sedadle. V ní byl kromě finanční hotovosti také mobilní telefon a stravenky. Celková škoda přesáhla patnáct tisíc korun.
Stejné místo, stejný způsob vloupání a přibližně stejná škoda. Druhé vozidlo bylo vykradeno ve stejný den a na stejném místě, ale v odpoledních hodinách. I v tomto případě nechala okradená žena svoji kabelku v automobilu. A kromě ní přišla také o finanční hotovost a telefon.

 

17. února 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem