Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Divoká noční honička skončila havárií dvou Octavií

ZLÍNSKO: Jeden řidič je v cele, druhý v nemocnici.  

Dnes kolem čtvrté hodiny ranní projížděly dvě Škody Octavia vysokou rychlostí Vizovicemi. Policejní hlídka se je snažila zastavit, leč marně. Řidiči nerespektovali výzvy policistů a jeli dál, směrem na Valašské Klobouky. Hlídka je pronásledovala. Operační důstojník učinil za pomoci ostatních policejních hlídek opatření k zamezení průjezdu obou vozidel za hranice České republiky. V Brumově - Bylnici začala obě Octavie stíhat další hlídka policistů. Honička skončila havárií obou unikajících vozidel. První z řidičů narazil v prudké zatáčce, kterou ve vysoké rychlosti nezvládl projet, do rodinného domu v Brumově – Bylnici. Druhý záhy srazil dopravní značku. Pětadvacetiletého řidiče první Škody Octavia odvezli záchranáři s těžkým zraněním do nemocnice. Druhý muž téhož věku chtěl policistům utéct, ale ti ho záhy dostihli, zadrželi a umístili do policejní cely. Zjistili, že auto řídil pod vlivem drog. Zda byl pod vlivem omamných a psychotropních látek také jeho komplic, ukáže až lékařské vyšetření.

Prověřováním kriminalisté zjistili, že obě vozidla byla v noci na dnešek odcizena ve Zlíně. Za poslední dva měsíce prověřujeme již 13 krádeží vozidel značky Škoda Octavia na Zlínsku.

Případem se kriminalisté intenzivně zabývají, zkoumají, zda spolu jednotlivé případy odcizených vozidel stejné tovární značky a typu souvisí. Škoda jak na vozidlech, tak na rodinném domě prozatím nebyla vyčíslena.

 

 

23. září 2015, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem