Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Daleko nedojeli

ZLÍNSKO: Z kola do nemocnice. 

Naštěstí jen lehká zranění si odnesli dva cyklisté, kteří o víkendu havarovali. Oba muži mají jednapadesát let a oba si k jízdě z hospody zvolili nevhodný dopravní prostředek – kolo.
V sobotu večer nešťastně upadl muž ve Zlíně na Tyršově nábřeží. Najel na obrubník a přepadl přes řidítka. Nadýchal dvě promile alkoholu, opakované dechové zkoušky už nebyl schopný. O čtyřiadvacet hodin podobná situace nastala v Luhačovicích. Muž jel do centra lázeňského města, zavadil o obrubník a upadl. Dechovou zkoušku nejdříve odmítal, ovšem o dvě hodiny později nadýchal neuvěřitelné 2,22 promile. Je s podivem, že se zmínění sportovci na kolo vůbec dostali.
Oba cyklisté jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek, protože ani na kole se nesmí jezdit v podnapilém stavu. Za takovou nezodpovědnost soud může trestat až ročním vězením.
Je logické, že v létě každoročně nehod s cyklisty přibývá. Letos jsme jich vyšetřovali čtyřicet, v loni za stejné období více než padesát. Letos jeden cyklista zemřel, ne vlastní vinou. Při vyjíždění z vedlejší cesty mu nedalo přednost osobní auto. Čtyři cyklisté v tomto roce utrpěli těžká zranění.

 

12. července 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem