Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chtěl ujet policistům

ZLÍNSKO: Důvodem byla jeho opilost.  

Když hlídka pohotovostního a eskortního oddělení spatřila na třídě T. Bati ve Zlíně šedou Škodu Superb, ihned zbystřila. Ne proto, že by byl vůz kradený, ale proto, že se po silnici pohyboval poměrně nestandardně.
Byla sobota krátce po čtvrté hodině ranní a policisté vykonávající dohled nad bezpečností v silničním provozu zpozorovali výše uvedené vozidlo, jak nebezpečně manévruje po vyprázdněných ulicích Zlína. Zkušenosti policistům napovídali, že za volantem zřejmě sedí řidič, jenž nebude ve stavu umožňujícím bezpečné ovládání automobilu. Rozhodli se tedy, že vozidlo zastaví dříve, než dojde k neštěstí. Jakmile však řidič ve zpětném zrcátku uviděl červený nápis STOP umocněný výstražným světelným a zvukovým zařízením, udělal přesný opak toho, co po něm policisté chtěli, a začal ujíždět. Hlídka ujíždějící vozidlo dostihla a zastavila za několik minut. Za tu dobu však stihli dojet až do Jaroslavic. Na místě řidiče seděl dvaadvacetiletý muž z Ostravska a jen pohled na něj policisty utvrzoval v podezření, že není střízlivý. To ostatně potvrdil i test na alkohol. Mladík nadýchal 1,74 promile alkoholu. Sám se přiznal k vypití několika skleniček whisky a šampaňského. Pozitivně skončil také test na drogy s podezřením na požití amfetaminu a marihuany.
Nyní je muž podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
 
30. prosince 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem