Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chraňte si svůj majetek

ZLÍNSKO: Viděli jste zloděje? 

Policisté z Vizovic se už nějakou dobu zabývají krádežemi z různých objektů v Lužkovicích a v Lípě na Zlínsku. Pachatel nebo pachatelé se zaměřují především na jízdní kola a různé druhy nářadí. Pokud si všimnete v těchto lokalitách podezřelého pohybu lidí nebo vozidel, volejte, prosím, na linku tísňového volání policie – 158.

O uplynulém víkendu se někdo vloupal do stavební buňky a kovového kontejneru v Lužkovicích, odkud odcizil stavební nářadí a kávovar, pár dní předtím vnikl zloděj do garáže u rodinného domu v Lípě. Zmizelo odtud jízdní kolo za 25 000 korun a motorová pila. Koncem února, opět v Lužkovicích, někdo prostříhal pletivo a vnikl na oplocený pozemek rodinného domu, kde ze zahradního domku odcizil hned tři jízdní kola a nářadí.

Škoda, kterou zloděj způsobil, se pohybuje v řádu tisíců korun. Kradl navíc v době trvání nouzového stavu na celém území České republiky, proto mu v případě jeho vypátrání a odsouzení hrozí za krádež a porušování domovní svobody trest odnětí svobody až na osm let.

19. března 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem