Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděj putoval do vazby

VSETÍNSKO: Muž kradoucí v Zubří a Rožnově pod Radhoštěm skončil ve vězení. 

Policisté ve čtvrtek zadrželi zloděje řádícího v Rožnově pod Radhoštěm a Zubří. Během čtrnácti dní spáchal pět trestných činů. V pátek putoval do vazební věznice.

Policisté měli delší dobu spadeno na pětadvacetiletého muže ze Zubří. Jeho osobu spojovali s několika krádežemi v Rožnově pod Radhoštěm a Zubří z období druhé poloviny dubna letošního roku. Muž se policistům do rukou dostal ve čtvrtek dopoledne, kdy jej zadrželi v Rožnově pod Radhoštěm. Ještě téhož dne stanul lapka před policejním komisařem, který ho obvinil v pěti případech z trestného činu krádež. V jednom případě přibyl ještě trestný čin poškození cizí věci.

Lapka se opravdu činil. V polovině dubna večer odcizil v Rožnově pod Radhoštěm ve stojanu odstavené pánské horské jízdní kolo za dva tisíce korun. S tímto kolem dojel domů do Zubří. V ten samý den v noci natřikrát navštívil v Zubří cizí garáž. Do garáže se dostal přes železná vrata. Z garáže postupně vyvezl motocykl Jawa 250 s motorem ČZ. Potom se vrátil pro automobil Mercedes-Benz. S tím ujel jen několik stovek metrů, než auto vypovědělo službu. Nechal ho tedy stát u cesty a vrátil se pro další motocykl a to Jawa Mustang. Ten převezl a prodal. Odcizil tak vozidla za více jak tři sta tisíc korun. Kriminalistům se vozidla podařilo vrátit majitelům a tak zůstala jen škoda poškozením motoru na Mercedesu za šedesát tisíc korun.

Za tři dny se muž opět činil. Během jedné noci se vloupal do sportovního zařízení a rychlého občerstvení v Rožnově pod Radhoštěm. Chvíli před půlnocí vlezl špatně zajištěným oknem do sportovního zařízení. Prohledal prostor recepce a šaten a odcizil dva mobilní telefony, svazky klíčů a hotovost přes sedm tisíc korun. Poškozením zařízení způsobil téměř desetitisícovou škodu. Nad ránem před pátou ještě stihl rozbít okno na rychlém občerstvení a vzít si dvě stě sedmdesát korun.

Ke konci dubna jej nenechala chladným trafika v Zubří. Přes okno se do ní vloupal chvíli po desáté v noci. Pobral cigarety různých značek za více jak dvacet tisíc korun, vhod přišly i SIM karty, poštovní známky a peníze. Celková škoda odcizením za více jak dvacet pět tisíc korun.

Zloděj se kriminalistům k činnosti doznal. Soud muže, který v minulosti již páchal především trestnou činnost majetkového charakteru,  v pátek odpoledne poslal do vazby. Kriminalistům ale práce nekončí. Nadále pokračují v získávání informací o působení tohoto muže.

9. května 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem