Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zlákalo ho otevřené okno

VSETÍNSKO: Zloděj byl přistižen při vloupání do školní budovy. 

Muž s trestnou minulostí opět kradl. V sobotu byl přistižen při pohybu po školní budově ve Valašském Meziříčí. V neděli si převzal sdělení podezření z trestného činu krádež.

Čtyřiadvacetiletý muž se procházel v sobotu kolem šesté večer Valašským Meziříčím. Chtěl řešit svůj finanční nedostatek a tak svou pozornost zaměřil na okna budovy školského zařízení. Našel, co hledal. V přízemí se nacházelo okno zavřené jen na ventilačku a za chvíli už byl v budově. Zastavil se u dveří jednoho z kabinetů. Vykopl dveře a začal hledat, co by si vzal sebou. Bylo to jen pár maličkostí za o něco víc jak tisícovku a šel hledat dál.

Při pohybu po budově jej ale objevil pracovník ostrahy. Zloděj se dal na útěk, dostal se z budovy, ale pracovník ostrahy jej poblíž budovy dostihl. To už na místě byli i strážníci městské policie. Z jejich rukou si muže převzali policisté Policie ČR.

Policisté zjistili, že se jedná o čtyřiadvacetiletého muže z Valašskomeziříčska, který má již trestní minulost. Muž se ke skutku doznal a tak mu již v neděli ráno policista předal sdělení podezření pro trestný čin krádež. Při prokázání viny muži hrozí až tříleté vězení.

27. června 2016, por. Bc. Vladisalv Malcharczik

vytisknout  e-mailem