Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Z chaty zmizelo nářadí

VSETÍNSKO: Zloděj odnesl z chaty nářadí za šestnáct tisíc korun. 

Do chaty v obci Krhová se minulý týden vloupal zloděj. Odnesl si nářadí a svým jednáním způsobil škodu za více jak devatenáct tisíc korun.

Při nedělní návštěvě své chaty v Krhové zjistila její pětašedesátiletá majitelka ze Zubří, že se do ní někdo dostal násilím. Své zjištění oznámila policii. Policisté zjistili, že chata byla naposledy v pořádku v úterý. Dále zjistili, že pachatel zničil visací zámek na vstupních dveřích a vypáčil i dveře do hlavní obytné místnosti chaty. Z chaty podle majitelky zmizelo nářadí. Jednalo se o úhlovou brusku, brusku na vrtáky, příklepovou vrtačku, aku vrtačku, kompresor, elektrickou svářečku a sadu Gola klíčů. Celkem nářadí za šestnáct tisíc korun.

Policisté ohledáním místa trestného činu a jeho okolí zjistili i skutečnost, že se pachatel na pozemek dostal pravděpodobně vystříhaným otvorem v oplocení a to na pozemku u chaty i na pozemku sousedním. Způsobil tak škodu poškozením vyšší jak tři tisíce korun.

Policisté po odcizeném nářadí a pachateli tohoto skutku nadále pátrají. Zloději při dopadení a usvědčení hrozí pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody až tři roky vězení.

10. dubna 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem