Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Víkend plný alkoholu

VSETÍNSKO: Řidič po nehodě nadýchal 3,34 promile. 

Policisté na různých místech vsetínského okresu zjistili od pátku do neděle celkem osm řidičů, kteří byli ovlivněni alkoholem.

V různých denních dobách a na různých místech okresu Vsetín bylo přistiženo celkem osm řidičů, kteří před jízdou požili alkohol. Pět skutků bylo v hodnotě do jednoho promile alkoholu a jedná se tím o přestupkové jednání, zbylé tři případy byly závažnějšího charakteru.

Ve všech třech případech nadýchali řidiči více jak dvě promile. Nejméně to bylo v neděli u osmadvacetiletého řidiče po domácku vyrobené buginy v Liptále. Policisté u něj naměřili 2,42 promile a to při vyšetřování jím způsobené dopravní nehody. Se svou buginou v neděli kolem čtvrté odpoledne jel po vedlejší komunikaci Liptálem, nezvládl řízení a vyjel vlevo mimo komunikaci. Projel živým plotem a narazil do stěny hospodářské budovy, kde bugina zůstala. Muž ze Vsetínska utrpěl zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice. Škoda činí dva tisíce korun.

O téměř půl promile více naměřili policisté v sobotu před půlnocí řidiči ve Valašském Meziříčí. Šestadvacetiletý místní muž řídil vozidlo Opel ovlivněn 2,91 promile alkoholu.

Nejvyšší hodnotu alkoholu ale zjistili policisté již v pátek před půl devátou večer v obci Bystřička. Muž v podnapilém stavu usedl za volant vozidla Nissan. Vlivem své opilosti vyjel mimo komunikaci, kde narazil do složené dřevní hmoty a stromu. Škoda na vozidle padesát tisíc korun. Policisté při vyšetřování této události dále zjistili, že se jedná o sedmatřicetiletého muže z Rožnovska a že má muž uložený zákaz řízení motorových vozidel. Dále provedenou dechovou zkouškou zjistili, že je ovlivněn alkoholem. Přístroj ukázal hodnotu 3,34 promile. Muž nejprve putoval na záchytku a poté si v sobotu odpoledne převzal sdělení podezření pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

11. července 2016,por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Liptál (1)

Liptál (1) 

Detailní náhled

Liptál (2)

Liptál (2) 

Detailní náhled

Bystřička (1)

Bystřička (1) 

Detailní náhled

Bystřička (2)

Bystřička (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem