Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl nastartované auto

VSETÍNSKO: "Auto jsem neukradl, jen jsem si ho půjčil", řekl zloděj.  

V pondělí kolem osmé hodiny večer spatřili policisté na ul. 5. května v Rožnově p. R. vozidlo zn. VW Passat, které jelo velmi pomalu, navíc mělo rozsvícená výstražná světla a bylo vidět, že řidič není připoután. Policisté se rozhodli tohoto řidiče zastavit a zkontrolovat. Zapnuli majáky a červený nápis stop, a vydali se za vozidlem. Po ujetí několika metrů řidiči nekontrolovaně zhasnul motor a vozidlo zůstalo stát uprostřed křižovatky. Policisté šli za řidičem a vyzvali ho k předložení dokladů. Vtom na místě zastavilo vozidlo zn. Audi, z něhož vystoupila žena, která začala na řidiče passatu křičet, že jí ukradl auto.
 
Během vyšetřování vyšlo najevo, že pětadvacetiletá žena z Rožnova p. R. nechala před domem, kde bydlí, na chvíli nastartované neuzamknuté auto bez dozoru, což byla velká chyba, které využil mladý muž procházející kolem. Žena najednou z domu uslyšela velký hluk, proto běžela k autu, ale spatřila už jen jeho zadní světla. Rychle zastavila první projíždějící auto (zn. Audi), jehož řidiči celou situaci vysvětlila a požádala ho, aby s ní jel za zlodějem. Společně se pak vydali do ulic Rožnova p. R. 
 
Zlodějem je pětadvacetiletý mladík z Rožnova p. R., který uvedl, že vozidlo neukradl, že si ho jen půjčil, protože se chtěl projet. Poté, co by se projel, tak by ho prý někde nechal odstavené. Mladík je neřidič, nevlastní žádné řidičské oprávnění. Pod vlivem alkoholu ani drog nebyl. Včera si z rukou rožnovských policistů převzal záznam o sdělení podezření z tr. činu neoprávněné užívání cizí věci s trestní sazbou do dvou let.
 
 
30. července 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem