Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Spadla klec

VSETÍNSKO: V neděli policisté zadrželi nepoučitelného zloděje. 

Série mladého zloděje byla včerejší den ukončena. Mladý muž z Rožnova pod Radhoštěm putoval nejprve k policejnímu komisaři, následovala cesta před soud a po té do věznice.

Dvaadvacetiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm se dostal do rukou policistů v neděli po poledni. Byl viděn ve Valašském Meziříčí na kradeném kole a tak jej policisté pronásledovali. Do jejich rukou se dostat nechtěl a tak se vrhl do toku řeky. Aby pachatel neutekl, policisté po zákonné výzvě užili varovného výstřelu. Muž se další snahy uniknout vzdal.

Začala podrobná práce na dalších případech, kde muž figuroval. A případů nebylo málo. Muž již totiž před policejním komisařem v minulosti byl. Zpovídal se z krádeží kol, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku i loupeže. V pondělí k výčtu trestných činů přibylo dalších čtrnáct a to za období od prvního srpnového týdne do uplynulé soboty a všechny ve Valašském Meziříčí. Ve většině případů se jednalo o odcizená kola, kdy je bral volně odložená na nedostatečně zajištěných pozemcích u rodinných domů nebo prostě odstřihl zámek, kterým kolo bylo zajištěno. Provedl i několik vloupání a to osobního auta a garáží. Kromě kol bral, co se hodilo. Přišel si na alkohol, potraviny, elektrické nářadí či rybářské vybavení. Vstupoval i do domů. Přes neuzamčené dveře vstoupil do restaurace a odnesl si mobilní telefon a jídlo. V druhém případě přes otevřené balkonové dveře vešel do rodinného domu a vzal z něj dámskou kabelku s doklady, mobilním telefonem a platebními kartami. Jelikož zjistil PIN karet, podařilo se mu vybrat a kartou i zaplatit. K seznamu trestných činů, ze kterých byl již obviněn, přibyl tedy i trestný čin porušování domovní svobody.

Muž v úterý putoval před soudce a nakonec do vězení. Tímto skončila jeho série, kdy ukradl věci za více jak dvě stě tisíc korun.


12. října 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem