Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Soutěž mladých cyklistů

VSETÍNSKO: Ve Valašském Meziříčí jsme dohlíželi na cyklistickou soutěž. 

Ve čtvrtek jsme ve Valašském Meziříčí dohlíželi na jízdu podle pravidel v soutěži mladých cyklistů sluchově postižených dětí.
 
Ve čtvrtek a v pátek se již tradičně ve Valašském Meziříčí konal celostátní závod mladých cyklistů dětí se sluchovým postižením. I letos byla účast mezinárodní a i letos policisté dohlíželi na disciplínu jízda podle pravidel. V této disciplíně děti prokazují své schopnosti jezdit podle předpisů a orientovat se v provozu. Během pěti minutové jízdy musí získat potvrzení z několika stanovišť různě rozmístěných na dopravním hřišti. Jejich jízdu bedlivě sledují policisté a městští strážníci. Všechny prohřešky proti pravidlům zapisují.
Je až s podivem, jak i se svým hendikepem tyto děti tuto soutěž zvládají. My ostatní si mnohdy ani neuvědomujeme, jak důležité je v silničním provozu slyšet. Sluch nám pomáhá sledovat události, které zrak nemůže postřehnout a to převážně skutečnosti dějící se za námi. Jde například o blížící se vozidla s právem přednosti v jízdě, brzdící auta atd.
Mnoho z nás se o tuto možnost okrádá poslechem hlasité hudby v autě nebo poslechem hudby ze sluchátek v případě cyklistů a chodců. Buďme v tomto směru obezřetnější.
 
5. října 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
Odkazy do noveho okna

Mladý cyklista (1)

Mladý cyklista (1) 

Detailní náhled

Mladý cyklista (2)

Mladý cyklista (2) 

Detailní náhled

Mladý cyklista (3)

Mladý cyklista (3) 

Detailní náhled

Mladý cyklista (4)

Mladý cyklista (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem