Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Propíchané pneumatiky

VSETÍNSKO: Vandal na sedmi vozech poničil jedenáct pneumatik. 

Policisté nadále pracují na zjištění okolností projevu vandalismu v Karolince z pátečního večera. Pachatel na několika vozidlech propíchal pneumatiky. Majitelům vozidel způsobil škodu za více jak jedenáct tisíc korun.

Terčem vandala se v pátek večer v Karolince stala poblíž centra zaparkovaná vozidla. Na celkem sedmi vozidlech a to Škoda Fabia, Peugeot Partner, Hyundai H1, Volkswagen Golf, Renault Laguna, Škoda Octavia a Volkswagen Bora poškodil propíchnutím jedenáct pneumatik. V osmi případech to byly pneumatiky zimní a ve zbylých třech potom pneumatiky letní. Na poškozených pneumatikách policisté našli celkem čtrnáct několikacentimetrových vpichů a dvě pneumatiky byly poškozeny po celém obvodě a to i z důsledku jízdy s vozidlem.

Policisté nejenom od třiačtyřicetileté oznamovatelky zjistili, že k poškození pneumatik mělo dojít v pátek večer od půl osmé do deseti hodin padesáti minut. Poškozenými jsou muži a jedna žena a to dva cizinci a obyvatelé z Karolinky a okolí. Celkem je škoda odhadnuta na jedenáct tisíc sedm set korun.

Policisté nadále zjišťují informace, které by je dovedly k pachateli tohoto skutku. Zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin poškození cizí věci. Při dopadení pachatele a jeho usvědčení mu hrozí až roční vězení.

24. dubna 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem