Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přišla o elektrokolo

VSETÍNSKO: Během deseti minut zmizelo nezajištěné elektrokolo. 

Ve Valašském Meziříčí odstavila včera v podvečer žena své elektrokolo u bytového domu. Při návratu za deset minut bylo poblíž jen staré pánské horské kolo.

Šestašedesátiletá žena z Valašského Meziříčí jela na svém kole s elektrickým pohonem navštívit svou rodinu v poklidnější části Valašského Meziříčí. Kolo odstavila ze zadní strany bytového domu u klepače na koberce. To bylo ve čtvrt na šest večer. Odešla od nezajištěného kola jen na deset minut, i to byla dostatečná doba, aby kolo ze svého místa zmizelo. Při hledání žena našla poblíž jen staré pánské horské kolo.

Policistům dále sdělila, že kolo nechala přebudovat na elektrický pohon teprve nedávno a při tom na něm došlo i k výměně přední odpružené vidlice. Tato přestavba zvýšila hodnotu červeného až fialového kola na třicet tisíc korun. Další škoda a to čtyři sta korun vznikla ženě odcizením kapsičky na kole, kde měla své brýle a peněženku s hotovostí.

Policisté nadále pátrají po pachateli této krádeže.

V letních měsících právě jízdní kola více používáme. Mějme na mysli i jejich zabezpečení. Vybereme vhodné místo odstavení, dále vhodný předmět, ke kterému kolo kvalitním zámkem uzamkneme. Je možná i volba zámku s elektronickým zajištěním.

26. července 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem