Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na mikrospánek!

VSETÍNSKO: Řidič narazil do sloupu.  

S těžkým zraněním vyvázla ze včerejšího čelního střetu s VW řidička renaultu, která přejela v důsledku mikrospánku do protisměru. Dnes ráno havaroval ze stejné příčiny v Horní Bečvě řidič v peugeotu. Náraz do sloupu si vyžádal lehké zranění.  
 
Nehoda se stala dnes pár minut před sedmou hodinou ráno na silnici I/57 v obci Horní Bečva. Šestatřicetiletý řidič z Horní Bečvy jel ve vozidle zn. Peugeot ve směru od Rožnova p. R. V důsledku mikrospánku nezvládl řízení, nejprve vjel vpravo na chodník a následně narazil do sloupu veřejného osvětlení. Řidiče převezla s lehkým zraněním do nemocnice na ošetření rychlá záchranná služba. Požití alkoholu jsme u něj dechovou zkoušku vyloučili. Řidič nám uvedl, že byl na cestě domů z práce po noční směně. Vlivem mikrospánku pak sjel z cesty a narazil do sloupu. I včerejší dopravní nehoda v Brankách se stala při návratu řidičky v renaultu z noční služby domů (viz. tisková zpráva níže).
 
A jak se mikrospánku vyvarovat? Základním předpokladem je podle odborníků být odpočinutý a svěží před samotnou jízdou. Pokud během řízení pocítí řidič nával únavy či ospalost, doporučuje se ihned na nejbližším vhodném místě zastavit a odpočinout si. Dále je vhodné zesílit rádio, otevřít okno a osvěžit se čerstvým vzduchem. Po dobu jízdy je třeba dělat pravidelné zastávky podle potřeb řidiče. 
 

1. října 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

Odkazy do noveho okna

Nehoda Horní Bečva

Nehoda Horní Bečva 

Detailní náhled

Nehoda Horní Bečva

Nehoda Horní Bečva 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem