Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté radili seniorům

VSETÍNSKO: Navštívili jsme čtyřicet domácností.  

Dnes v dopoledních hodinách navštívili policisté z preventivně informační skupiny a rožnovského obvodního oddělení policie v obcích Střítež nad Bečvou a Vidče několik starších spoluobčanů v jejich domovech. Během akce jsme zavítali celkem do 40 domácností. Policisté spoluobčanům radili, jak lépe a jednoduše zabezpečit svá obydlí. Upozornili na důležitost uzamykání vchodových dveří, zavírání oken umístěných v přízemí, ale také na výhody uzamčení branky oplocení. V případech, kdy jsou senioři navštíveni neznámými osobami, jsme doporučovali raději neotevírat a zdůraznili význam kukátek a zabezpečovacích řetízků. Policisté dále se seniory hovořili o lstech a zástěrkách podvodníků, kteří se jim chtějí dostat do domácnosti.
 
Starší spoluobčané jsou často cílem podvodníků a falešných obchodníků či zástupců různých firem a organizací. V letošním roce na policii v okrese Vsetín evidujeme celkem deset takových případů. Například v polovině letošního dubna těsně po poledni navštívili ve Vidči dva podvodníci místního penzistu. Pod záminkou, že mu chtějí předat výhru v soutěži, vnikli do domu. Při finanční výměně si všimli, kde má pán uložené peníze a po odpoutání jeho pozornosti se zmocnili téměř dvaceti tisíc korun českých. 
 
Podobné akce probíhají již od loňského roku na celém území okresu Vsetín. Prozatím se jednalo o obce Střelná, Horní Lideč, Karolinka, Nový Hrozenkov, Lhota u Vsetína a Liptál. Policie i díky kladným odezvám od veřejnosti, připravuje tyto akce i v dalších obcích okresu Vsetín.
 
 
 
 
10. srpna 2011, prap. Bc. Vladislav Malcharczik
 

preventivní akce preventivní akce "Senioři"

vytisknout  e-mailem