Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý řidič narazil do stromu

VSETÍNSKO: Řidič nadýchal dvě promile.  

V Zubří havaroval v sobotu večer řidič, který neměl za volantem co dělat, jelikož byl opilý a navíc má zákaz řízení. Zubřan s vozidlem Renault Megane narazil nejprve do plotu a pak přelomil vzrostlý smrk. On vyvázl bez zranění, jeho spolujezdkyně byla s lehkým zraněním ošetřena v nemocnici.
 
Při pohledu na fotografii z dopravní nehody v Zubří se nabízí teď v předvánočním období otázka: Jel si pro vánoční stromek? Určitě tomu tak ale nebylo. Řidič usedl za volant opilý, nezvládl řízení a do stromu narazil. Teprve dvacetiletý muž ze Zubří projížděl v sobotu před desátou večer společně s osmnáctiletou dívkou ve vozidle Renaul Megane obcí Zubří. Mladý muž za volantem nezvládl vlivem podnapilosti řízení auta, v zatáčce vjel vlevo mimo vozovku, narazil nejprve do plotu u rodinného domku a následně do vzrostlého smrku, který přelomil. Dívka na místě spolujezdce utrpěla lehké zranění. Kolegové na místě zkouškou na alkohol zjistili, že má řidič v dechu dvě promile. Navíc se ukázalo, že usedl za volant i přes vyslovený zákaz řízení. Dvacetiletý muž je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s trestní sazbou do tří let.
 
Přestupku se dopustila i spolujezdkyně ze Zubří, která jako provozovatel vozidla svěřila řízení osobě nezpůsobilé k řízení. Za uvedený přestupek jí u správního orgánu hrozí pokuta až 2 500 korun.
 
 
5. prosince 2011, por. Mgr. Lenka Javorková 
 
 
havárie v Zubříhavárie v Zubří
havárie v Zubříhavárie v Zubří
 
   
 

vytisknout  e-mailem