Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Noční nehoda

VSETÍNSKO: Policisté u havarujícího řidiče naměřili přes dva a půl promile alkoholu v dechu. 

O tom, že se nemá usedat za volant pod vlivem alkoholu, se přesvědčil dnes v noci sedmatřicetiletý cizinec. V obci Vigantice s autem sjel ze silnice a poničil plot u domu. Vyvázl bez zranění, škoda ale přesáhla sto tisíc korun. Policisté u něj naměřili více jak dva a půl promile.

Krátce před půl druhou ráno dnešního dne jel Viganticemi od Rožnova pod Radhoštěm sedmatřicetiletý cizinec současně pobývající na Rožnovsku. Jeho jízdu měla narušit přebíhající kočka. Na tuto situaci chtěl zareagovat, ale vlivem alkoholového opojení se to nepodařilo asi podle jeho představ. S vozidlem Dacia Duster najel na pravou krajnici, kde zničil přenosnou dopravní značku. Vozidlo pokračovalo dále mimo komunikaci a skončilo v silničním příkopu. Za ním poškodilo jak pletivový tak živý plot u rodinného domu.

Policisté u muže provedli dechovou zkoušku ke zjištění ovlivnění alkoholem. Přístroj ukázal na hodnotu 2,71 promile. Při dopravní nehodě nebyl řidič zraněn, sčítaly se jen hmotné škody. Na vozidle škoda přesáhla o pět tisíc sto tisícovou hranici, obnova dopravní značky je odhadnuta na osm tisíc a škoda na plotu potom na dvacet pět tisíc korun.

Dopravní policisté muži zadrželi řidičský průkaz a  nadále zjišťují okolnosti této havárie. Zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento trestný čin může soud uložit až tříleté vězení.

4. dubna 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Noční nehoda (1)

Noční nehoda (1) 

Detailní náhled

Noční nehoda (2)

Noční nehoda (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem