Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nepozornost

VSETÍNSKO: Při dvou nehodách byly čtyři osoby lehce zraněny. 

Dopravní policisté nadále zjišťují okolnosti dvou nedělních dopravních nehod, při kterých hlavní roli hrála nepozornost řidičů. Při nehodách celkem čtyři účastníci utrpěli lehké zranění.

O půl čtvrté odpoledne v neděli na výpadovce ze Vsetína směr na Ústí u Vsetína došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Třiasedmdesátiletý řidič z Valašských Klobouk jel směrem k Ústí s vozidlem Škoda Roomster.  Nesledoval dostatečně provoz před sebou a nedodržel dostatečný odstup od ve stejném směru před ním jedoucího vozidla. V důsledku toho nestačil včas reagovat na skutečnost, že sedmadvacetiletý řidič ze Vsetínska s vozem Škoda Octavia začal zpomalovat s úmyslem odbočit. Došlo ke střetu. Při střetu oba řidiči i osmadvacetiletá spolujezdkyně z Přerova cestující v oktávce utrpěli lehké zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici.

Policisté u řidičů provedli dechové zkoušky, tyto byly negativní. Sečetli i škody, které souhrnně činí sto sedmdesát tisíc korun.

O čtvrt na pět odpoledne v neděli jel s vozidlem Fiat Brava obcí Mikulůvka dvaadvacetiletý řidič. Při cestě směr k silnici I/57 se naklonil ke kontrole předmětu, který mu ve vozidle upadl. To stačilo, aby vozidlo změnilo směr, najelo vpravo mimo komunikaci, narazilo do betonového přemostění a zůstalo nepojízdné v příkopu. Policisté provedli u řidiče ze Vsetínska dechovou zkoušku, která neprokázala ovlivnění alkoholem. Zjistili, že řidič utrpěl lehké zranění a škoda na vozidle činí čtyřicet tisíc korun.

Řízení vozidla opravdu potřebuje plné soustředění řidiče. V době, kdy se v silničním provozu začíná pohybovat i větší počet motorkářů a cyklistů,  to možná platí dvojnásob.

10. dubna 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Nehoda Vsetín (1)

Nehoda Vsetín (1) 

Detailní náhled

Nehoda Vsetín (2)

Nehoda Vsetín (2) 

Detailní náhled

Nehoda Mikulůvka

Nehoda Mikulůvka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem