Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nechtělo se jim do vězení

VSETÍNSKO: Rožnovští policisté vypátrali dva muže, kteří měli být už několik týdnů ve vězení.  

Policisté vypátrali v pondělí večer v Rožnově p. R. dvaatřicetiletého muže z Bystřice pod Hostýnem, s nynějším pobytem v Prostřední Bečvě, na kterého vydal vsetínský okresní soud příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Protože do vězení nenastoupil, ačkoliv si v polovině srpna převzal výzvu k nastoupení trestu a následující den po převzetí výzvy se měl ve věznici hlásit, dopustil se tím trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což trestní zákon ukládá až tříletý trest odnětí svobody.
 
Dvaatřicetiletý muž byl před několika lety soudem potrestán za jízdu pod vlivem alkoholu a jízdu bez řidičského oprávnění trestem obecně prospěšných prací, které samozřejmě nevykonal, proto byl trest změněn na nepodmíněný trest odnětí svobody. Policisté muže vypátrali už v pondělí večer, v dechu měl ale necelé čtyři promile alkoholu, proto strávil noc v policejní cele a až včera ráno jsme ho mohli vyslechnout a sdělit mu podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí. Pak následovala eskorta do věznice. 
 
Včera odpoledne našli rožnovští policisté ještě jednoho muže, a to v Prostřední Bečvě, který měl být rovněž už několik týdnů ve vězení. Jedná se o třiadvacetiletého muže z Karviné, kterého jsme včera navečer předali do ostravské věznice.
 
 
29. srpna 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem