Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lupič skončil za mřížemi

VSETÍNSKO: Pachatel loupeže skončil ve vězení. 

Perných sedm dní usilovné kriminalistické práce na zjištění a obvinění pachatele loupeže v Zubří skončilo v úterý. Šestadvacetiletý pachatel ze severní Moravy skončil ve vazbě.
 
Minulou středu ve tři hodiny ráno vstoupil do baru v Zubří muž. Vzal si od obsluhy nějaké peníze na hru v automatech. Několikrát odešel ven a opětovně se vrátil. Poklidná služba servírce skončila před čtvrtou hodinou. Muž k ní totiž přistoupil zepředu i s nožem v ruce, nůž ji přiložil ke krku a požadoval peníze. Servírka ukázala na místo, kde byl její číšnický flek. Muž flek vzal i se skleničkou s drobnými mincemi. Po servírce ještě požadoval její mobilní telefon, ale to už neuspěl. Při odchodu ještě zahrozil, že nesmí volat policii, jinak si ji najde. Provozovateli vznikla škoda necelých sedm tisíc korun.
Kriminalisté ihned tuto loupež začali vyšetřovat. Zjišťovali údaje o pachateli a to jak z výpovědi obsluhy, tak z kamerových záznamů. Brzy měli jasno, že se jedná o šestadvacetiletého muže ze severní Moravy, na kterého mají spadeno i z jiných důvodů. V sobotu již muž seděl v policejní cele a práce kriminalistů pokračovala. Ke skutku v Zubří ještě přidali skutky z konce srpna a začátku září. Nejprve v Rožnově pod Radhoštěm své známé odcizil platební kartu, neoprávněně s ní vybral a několikrát ji použil k provedení platby. Dále se jednalo ve dvou případech o vylákání hotovosti na seniorkách pod různými záminkami taktéž v Rožnově pod Radhoštěm. Těmito skutky si celkově přišel na více jak čtyři desítky tisíc korun. V neděli jej policejní vyšetřovatel obvinil z trestných činů loupež, krádež, podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muži hrozí až deset let vězení.
 
Práce kriminalistů na těchto případech nadále pokračuje. Neukončilo ji ani úterní vzetí tohoto šestadvacetiletého muže do vazby.
 
16. října 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem