Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jako přes kopírák

VSETÍNSKO: Policisté šetří tři víkendová vloupání do aut. 

Policisté nadále zjišťují okolnosti třech vloupání do osobních vozidel. Na třech různých místech pachatel více poničil, než odcizil.

Od pátečního večera do nedělního poledne se v okrese Vsetín staly tři téměř identické krádeže provedené vloupáním do osobních vozidel. Ve všech třech případech neznámý pachatel způsobil větší škodu poškozením než odcizením. Ve všech případech pachatel rozbil na vozidle trojúhelníkové okno na předních dveřích a ve všech případech se jedná o vozidlo tovární značky Peugeot. Všechna oznámení přijali policisté v neděli.

Na první případ vyjížděli policisté do Zubří. Zde u ulice Hlavní od sobotní třinácté hodiny do nedělního rána na zaparkovaném vozidle rozbil pachatel sklo na předních pravých dveřích a z přihrádky odcizil sadu žárovek, bonbóny a servisní knížku, vše o něco více jak pětistovku. Poškozením ale čtyřiačtyřicetileté ženě vznikla škoda pět tisíc korun.

Druhý případ byl nahlášen z Rožnova pod Radhoštěm. Od sobotního poledne do nedělního dopoledne pachatel rozbil na okraji sídliště Koryčanské paseky okýnko na levé straně vozidla Peugeot a vzal opět žárovky, držák na telefon a servisní knížku. Škoda poškozením dva tisíce a odcizením pět set korun. Škoda vznikla třiačtyřicetiletému místnímu muži.

Posledním případem bylo nahlášené vloupání ve Valašském Meziříčí. Tady neuniklo od pátečního večera do nedělního poledne pozornosti pachatele vozidlo zaparkované na ulici Štěpánská. Rozbité okýnko pravých dveří a z auta osmatřicetileté ženě zmizel čelní panel autorádia. Sklo za dva tisíce korun, panel za pět set korun.

Policisté ve všech případech zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy krádež. V prvním i pro trestný čin poškození cizí věci. Nadále pátrají po pachateli těchto skutků.

Při odstavení vozidla v rámci možností užiji osvětlené parkoviště. Je důležité taktéž sledovat pohyb osob a vozidel v blízkosti parkovišť a jakékoli podezřelé okolnosti oznámit na policii a to prostřednictvím linky 158.

18. července 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem