Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dealer

VSETÍNSKO: Muž prodávající pervitin byl obviněn. 

Více jak roční práce kriminalistů vedla k obvinění mladého muže z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. U soudu muži hrozí až pětileté vězení.

Kriminalisté zjišťovali informace o prodejci pervitinu na území města Valašské Meziříčí. Do hledáčku policistů se pětadvacetiletý místní muž dostal už na začátku loňského roku.  Tato práce se oplatila a nakonec kriminalisté zjistili celkem čtrnáct osob, se kterými muž uskutečňoval své obchody. Jednalo se o jedenáct mužů a tři ženy ve věku od 22 do 31 let. Tyto osoby jsou z různých míst okresu Vsetín, ale našli se i kupci z několika měst Moravskoslezského kraje. Muž prodával pervitin svým přátelům a osobám, které znal.

Ohledně doby šlo o časové období od loňského ledna do letošního února. Veškeré obchody proběhly na různých místech Valašského Meziříčí. Celkem se jednalo o desítky případů prodeje pervitinu a to v dávkách od 0,1 gramu až po několikagramové množství. Cena byla závislá na množství odebraného pervitinu a to 300,- Kč za 0,1 gramu až po 1200,- Kč za gram.

Utržené peníze dealer užil pro svou potřebu jak na životní náklady, tak na koupi dalšího pervitinu.

Obviněním muže z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, které si převzal z rukou policejního komisaře minulý týden ve středu, ale práce kriminalistů nekončí. Dále zjišťují informace, které by je dovedly k dalším osobám, kterým dealer prodával pervitin a také, které by je dovedly k osobě, která mu pervitin poskytovala.

27. března 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem