Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Další vykradená auta…..

VSETÍNSKO: Za dva dny pět vloupání do vozidel.  

Další tři vykradená vozidla evidujeme během včerejšího podvečera, přičemž dvě vedle sebe zaparkovaná auta byla vykradena před restaurací na okraji Rožnova p. R. a další v Zašové. Z vozidel zmizely batohy, pánská kožená taška - diplomatka a dokonce i školní brašna.
 
Ve středu se vloupal neznámý zloděj do aut v Rožnově na ul. Zašovská a před restaurací v lyžařském reálu Kohútka v katastru Nového Hrozenkova. Majitelé přišli o sportovní tašku s věcmi a kabelku. Během včerejšího podvečera evidujeme další tři vloupání do vozidel. Před restaurací na okraji Rožnova p. R. rozbil během půl hodiny zloděj okýnka na autech Škoda Octavia a Peugeot. V Peugeotu zloděje zlákal batoh odložený na přední sedačce, ve kterém měl pětadvacetiletý majitel z Ostravy osobní věci, doklady a platební kartu. V oktávce se neznámý pachatel dostal přes zadní sedadla do zavazadlového prostoru, odkud sebral tašku – diplomatku a školní aktovku. Osmatřicetiletému majiteli z Nového Hrozenkova vznikla škoda za necelých 10 000 korun. V Zašové rovněž zloděj rozbil okýnko a ze zadního sedadla Citroenu místního majitele vzal odložený batoh s doklady, navigací, penězi a mobilním telefonem, vše za téměř 15 000 korun. Případy šetříme jako krádež a neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Jelikož v posledních dnech narůstá počet vloupání do vozidel, apelujeme na majitele, aby si v autech rozhodně žádné věci neponechávali. Jak je vidět, věci nejsou v bezpečí ani v zavazadlovém prostoru. Pokud je to možné, je lepší vzít při opouštění vozidla vše s sebou.
 
Pokud by někdo zaznamenal pohyb podezřelých osob v blízkosti zaparkovaných vozidel, ať neváhá a volá bezplatnou linku 158. Může tak pomoci k dopadení pachatelů.

6. ledna 2012, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem