Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Další okradená seniorka

VSETÍNSKO: Žena z Rožnova p. R. přišla o desetitisíce.  

Koncem minulého týdne okradli v našem okrese další seniorku. Krádež vysoké finanční částky nám oznámila osmdesátiletá paní z Rožnova p. R. v sobotu odpoledne. V polovině minulého týdne okradli seniorku v jednom vsetínském bytě o zlato za několik tisíc korun.
 .
V sobotu jsme přijali na policii oznámení o krádeži vysoké finanční částky z bytu staré paní v Rožnově p. R. Ke krádeži došlo pravděpodobně už ve čtvrtek, ale zmizení financí zjistila seniorka až v sobotu. Uplynulý čtvrtek oslovila na ulici před domem v Rožnově p. R. osmdesátiletou paní neznámá žena. Vloudila se jí do bytu s tím, že je vlastně sousedka a bydlí o pár pater níž a chtěla si s paní jen popovídat. Sedly si spolu v kuchyni. Po chvíli měla neznámá žena telefon a po ukončení hovoru už musela odejít. Žena měla pravděpodobně komplice, který vnikl do bytu, když ženy rozprávěly v kuchyni. Majitelka zmizení 75 000 korun zjistila až v sobotu. Žena, která starou paní navštívila, byla tmavší pleti, ve věku mezi 30-40 lety. Měla černé vlasy a oblečená byla celá v tmavém. Na hlavě měla černou čepici, dále na sobě černou delší bundu a v téže barvy kozačky.
Případ šetříme jako krádež s trestní sazbou do pěti let.
 
Seniory důrazně varujeme před podvodníky, kteří se snaží pod různými záminkami dostat do bytů či domů a staré lidi okrást. Podvodníci využívají důvěřivosti starých lidí.
 
 
17. prosince 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem