Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chycen při činu

VSETÍNSKO: Majitelé zjistili na chatě zloděje. 

Zloděje, který se vloupal do několika chatek v zahrádkářské kolonii v Zubří, přistihli majitelé ještě na místě. Muže policisté zadrželi a sdělili mu podezření pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody.

V noci ze středy na čtvrtek se do několika chat v zahrádkářské kolonii vloupal devětatřicetiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm. Do chatek se dostával po rozbití okna nebo skleněné výplně vstupních dveří. Bral plynové vařiče, plechovkové pivo, nářadí, sadu petang a nepohrdl ani minerálkou. V dopoledních hodinách ve čtvrtek, kdy se ještě nacházel v jedné z chatek, na něj přišli majitelé. Ti ihned informovali policii.

Policisté muže zadrželi a zjistili, že se zloděj vloupal do čtyř chat a to místním majitelům. Sečetli škody. Celkově se jedná o hodnotu přesahující dva a půl tisíce korun jak poškozením, tak odcizením. Odcizené věci měl muž ještě u sebe a tak je policisté majitelům vrátili.

V pátek si muž, který již byl trestán převážně pro majetkovou trestnou činnost, převzal sdělení podezření z trestných činů krádež a porušování domovní svobody. Za tyto mu hrozí u soudu až tříleté vězení.

27. listopadu 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem