Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloději kol se činili

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Napáchali téměř půl milionovou škodu. 

Během uplynulých dnů uherskohradišťští policisté řešili hned tři krádeže jízdních kol. Zloději kol se činili. Při svém řádění napáchali škodu za čtyři sta devadesát tři tisíc korun.

První oznámení o krádeži horského jízdního kola jsme přijali v pátek večer 3. května. Zloděj se v době od poloviny dubna do pátku vloupal do sklepní kóje bytového domu v ulici Revoluční v Uherském Hradišti poté, co poškodil zámek na dveřích. Z kóje si odvezl kolo značky Merida černé barvy v hodnotě deseti tisíc korun. Pachatel je zřejmě sportovec, protože si kromě dopravního prostředku odnesl i tenisovou raketu s obalem v hodnotě jednoho tisíce korun. Po dopadení mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

O kolo přišla i mladá žena, která ho nechala stát ve stojanu před školou v Uherském Hradišti. Neuzamčené dámské kolo značky Author si odvezl neznámý pachatel a ženě tak způsobil škodu za dva tisíce korun. Za jeho přestupkové jednání mu hrozí pokuta.

Podstatně vyšší škodu způsobil zloděj, který ze soboty na neděli řádil v penzionu na Buchlovicku. Využil toho, že sklad, ve kterém byla uložena jízdní kola, byl neuzamčený. Během noci tak zmizela dvě elektrokola značky Bergamont ve žlutočerné barvě. Dále ukradl horské kolo značky Haibike černozelené barvy a horské kolo Ghost černočervené barvy. V tomto případě, kdy škoda dosáhla na čtyři sta osmdesát tisíc korun, je zloděj podezřelý z trestného činu krádež, za což mu hrozí až pětileté vězení. 

6. května 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem