Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Žízeň zaháněli alkoholem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Alkohol za volant nepatří! 

Alkohol za volant nepatří! Pokud řidiči vědí, že je čeká řízení vozidla, měli by se alkoholu vyhnout a žízeň zahánět nealkoholickými nápoji. Během uplynulých dnů se však našlo hned několik řidičů, kteří na zákaz alkoholu za volantem nedbali.

Ve čtvrtek 6. června krátce před půlnocí zastavila hlídka policistů řidiče nissanu v obci Suchá Loz. Sedmadvacetiletý muž předložil doklady a zároveň se podrobil dechové zkoušce s výsledkem 1,63 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Zřejmě dlouho do noci popíjel i řidič automobilu Škody Octavie. V pátek ráno po sedmé hodině ho policisté zastavili v Bílovicích. Dechová zkouška potvrdila 0,63 promile alkoholu.

Podstatně víc, a to 2,26 promile nadýchal pětapadesátiletý řidič mercedesu, který v sobotu dopoledne brázdil silnice mezi Hlukem a Boršicemi u Blatnice. I jemu hlídka zadržela řidičský průkaz a zakázala další jízdu. Muž s naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření ve zdravotnickém zařízení nežádal.

V ten samý den pak policisté zastavili ještě další tři řidiče, kteří neměli za volantem co dělat. Jejich dechové zkoušky se pohybovaly v rozmezí od 0,68 do 1,52 promile alkoholu.

Řidiči by si měli uvědomit, že jízdou pod vlivem jakékoliv návykové látky neohrožují jen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu!

10. června 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem