Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Z místa nehody ujel

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidič přiznal, že před jízdou pil alkohol. 

Pod vlivem alkoholu usedl za volant passatu osmapadesátiletý muž. Stalo se tak ve středu odpoledne 4. dubna. Muž jel od Boršic u Blatnice směrem na Horní Němčí. Na křižovatce v obci Slavkov ale nezvládl odbočovací manévr a částečně najel do protisměru, kde bočně narazil do dodávky. Řidič aniž by zastavil, pokračoval dál v jízdě do Horního Němčí. Po oznámení této události ho policisté dohledali a provedli u něj dechovou zkoušku, která vyšla s výsledkem 2,11 promile alkoholu. Muž přiznal, že od rána popíjel alkohol. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na čtyřicet pět tisíc korun.
Policisté z Bojkovic v neděli odpoledne 1. dubna zastavili v obci Žítková řidiče octavie. Z dostupné evidence hlídka zjistila, že muž nemá za volantem co dělat, neboť má vysloven zákaz řízení, a to až do května příštího roku. Navíc ještě nadýchal 0,41 promile alkoholu. I tento řidič přiznal, že před jízdou popíjel alkohol. Nyní je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle zákona mu hrozí až dvouleté vězení.
Silnici I/50 brázdil v neděli ráno osmatřicetiletý řidič octavie. U Zlechova ho zastavili policisté z Buchlovic, kteří mu zakázali další jízdu. Důvodem byla jeho platná blokace řidičského oprávnění. Událostí se nadále zabývají dopravní policisté.
Za volant fiatu usedl v podroušeném stavu pětačtyřicetiletý muž, kterého zastavila policejní hlídka v pondělí po poledni v obci Hluk. Řidič nadýchal 1,83 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
Ze zákazu řízení a jízdy pod vlivem alkoholu si nic nedělal dvaačtyřicetiletý řidič fordu, který ve středu odpoledne projížděl Uherským Hradištěm. V jeho dechu policisté naměřili 1,95 promile alkoholu a z dostupné evidence navíc zjistili, že mu Okresní soud v Kroměříži vyslovil zákaz řízení.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 30. 3 – 5. 4. 2018
 

Počet zjištěných přestupků

30. 3. – 5. 4. 2018

23. 3. – 29. 3. 2018

Řidič pod vlivem alkoholu

7

3

Řidič pod vlivem drog

2

2

Překročení maximální rychlosti

76

78

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

18

50

Nepoužití bezpečnostních pásů

26

38

Telefonování za jízdy

18

24

Špatný technický stav vozidla

35

57

Neoprávněné zastavení a stání

4

3

Chodci

1

5

Cyklisté

1

7


6. dubna 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem