Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyráběl a distribuoval drogy

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Napadl také svou přítelkyni a nakonec skončil ve vazbě. 

V předešlých dnech zahájili uherskohradišťští kriminalisté trestní stíhání proti dvaatřicetiletému muži z Uherskohradišťska. Ten se dopustil závažných trestných činů těžké ublížení na zdraví a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněný od loňského března do poloviny května letošního roku vyrobil za pomocí laboratorních pomůcek, chemikálií a léčiv zhruba 650 gramů pervitinu. Drogu pak distribuoval jiným osobám nebo užíval pro vlastní potřebu. Tohoto protiprávního jednání se dopouštěl i přesto, že obdobnou trestnou činnost páchal již v minulosti a byl za ni i odsouzen.

Před necelými čtrnácti dny navíc v chatě, ve které pobýval, slovně i fyzicky napadl svou přítelkyni. Nejprve ji několikrát udeřil pěstí do obličeje, poté ji za nohu vytáhl na verandu a tam ji silně kopl do hlavy. Ženě tím způsobil zlomeniny kostí lebky a obličeje.

Pachatele jsme nedávno vypátrali a zadrželi.  Provedli jsme u něj také domovní prohlídku, při které jsme objevili předměty a látky potřebné pro výrobu pervitinu.

Obviněnému, který se již nachází ve vazbě, za tuto trestnou činnost nyní hrozí až desetileté vězení.

25. května 2020, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

pomůcky

pomůcky 

Detailní náhled

stříkačky

stříkačky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem