Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyhýbal se zvěři a havaroval

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidič vyvázl bez zranění. 

Ke střetům vozidel se zvěří dochází v průběhu celého roku. Pro zvěř neplatí žádná nařízení a pravidla. Řidičům tak nezbývá nic jiného, než aby byli obezřetní a plně se soustředili na řízení zejména poblíž lesů a polí.

Své o tom ví dvaatřicetiletý řidič dodávky, který v pondělí 9. září krátce před půlnocí projížděl úsekem mezi obcemi Ježov a Osvětimany. U pravého okraje silnice uviděl zvěř, které se chtěl vyhnout. Proto strhl řízení vlevo. Jenže vyjel mimo silnici, kde narazil do dopravní značky. Celková škoda je vyčíslena na bezmála osmdesát tisíc korun.

Včera v šest hodin ráno překvapila srna řidiče toyoty, který jel od Uherského Brodu na obec Prakšice. Zvěř mu vběhla přímo do jízdní dráhy.

Další nehoda, která měla velmi podobný průběh, se stala o půl hodiny později u obce Hluk. Srnce srazila řidička vozidla značky Hyundai Getz. Ani ona už nedokázala zabránit střetu.

Řidiči vyvázli bez zranění. U všech byla provedena dechová zkouška, která vyšla negativní. O zvěři byli informováni zástupci příslušných mysliveckých sdružení, kteří se postarali o jejich odvoz.

Pokud dojde ke střetu, řidič je ze zákona povinen událost oznámit na policii!

11. září 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem