Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do zaparkovaného auta

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Věci ve vozidle zřejmě navnadily zloděje. 

Škodu za bezmála čtyřicet pět tisíc korun způsobil neznámý pachatel během uplynulého víkendu společnosti, která se zabývá elektroinstalačními pracemi. Vloupal se totiž do jejich dodávkového vozidla. Služební automobil Citroën Jumper v pátek navečer zaparkoval před svým domem v Mistřicích technik uvedené firmy. V pondělí ráno na něj ale čekalo nemilé překvapení. Když přišel k vozidlu, zjistil, že jsou pootevřené boční posuvné dveře a v nákladovém prostoru chybí pracovní nářadí. Zloděj navíc při krádeži poškodil zámek těchto dveří. Pracovník proto ihned zavolala proto na linku 158 a vloupání nám oznámil.

Pachatel se tímto jednáním se dopustil trestného činu krádež. Vzhledem k tomu, že tento skutek spáchal v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu po dopadení až osmileté vězení.

Případem se nyní zabývají uherskohradišťští kriminalisté.

Opětovně apelujeme na řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

16. února 2021, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vloupání do vozidlavloupání do vozidla

vytisknout  e-mailem