Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl jim auto před očima

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté chytili muže, který ujel s autem majitelům před očima.  

 

Důsledné policejní pátrání přineslo koncem roku své kýžené výsledky v případu, který rozehrál dosti otrlý pachatel. V polovině listopadu skočil do auta zaparkovaného na dvoře rodinného domu mezi Pitínem a Slavičínem. Majitelé ho uviděli a doběhli k autu. Muž se ale v autě zamknul, nastartoval klíčkem nechaným v zapalování a projel kolem bezmocných majitelů.

Oznámenou událost začali prověřovat bojkovičtí policisté, kteří zjistili, že muž se s cizím autem následně pohyboval v Čechách. Pokusil se tam také vybrat peníze z platební karty, která byla v autě. Výběr se mu ale nepodařil. O pár dní později se felicie našla nabouraná na Zlínsku. Bojkovičtí policisté ze zjištěných informací usoudili, že by se mohlo jednat o jednačtyřicetiletého muže, který se v regionu pohyboval. Těsně před koncem roku se podezřelého muže podařilo zadržet kroměřížským policistům.

Hradišťští kriminalisté následně jednačtyřicetiletého muže z Vizovicka vyslechli a podezřelému muži nezbylo nic jiného, než se pod tíhou předložených zajištěných důkazů k činu přiznat. Kriminalisté jej obvinili ze spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a neoprávněné opatření platebního prostředku, za což mu ze zákona hrozí až dva roky vězení.


 

 

 

 

Zpráva z 26. listopadu 2010


 

Byla sobota 13. listopadu dopoledne a mladí manželé pracovali na opravě svého domu na samotě u silnice mezi Pitínem a Slavičínem. V jednu chvíli vyhlédla žena z okna a uviděla, jak do jejich auta zaparkovaného na dvoře vlezl neznámý člověk. Vykřikla a vyběhla na dvůr. Doběhal k autu, ve kterém se zloděj zamknul. Křičela na něj přes sklo dveří od řidiče. Zloděj ale z auta nevyšel. Naopak nastartoval klíčkem, který její manžel nechal v zapalování. To už přiběhl i manžel a postavil se autu do cesty. Zloděj se ale rozjel a těsně objel bránícího muže. Vytočil se ze dvora a odjel směrem ke Slavičínu. Překvapení manželé zavolali na policii a krádež oznámili. Operační důstojník vyhlásil okamžitě všem hlídkám v regionu pátrání po popsané červené Škodě Felicii. Hlídkám se ale toho dne auto najít nepodařilo.

Za pár dní volal okradený muž bojkovickým policistům, aby přijeli, protože našel mezi stromy poblíž svého domu cizí batoh, v němž bylo různé oblečení, spací pytel a vrtačka s dalším stavebnickým příslušenstvím. Je možné, že batoh patřil zloději, který s autem ujel. O několik dní později poslali policisté z Pardubicka kolegům v Bojkovicích zprávu o tom, že ukradené auto tankovalo na jedné z benzinek v jejich regionu.

Ve čtvrtek ráno volali bojkovickým policistům jejich kolegové ze Zlínska, protože mezi Újezdem a Vysokým Polem se našlo ukradené a hledané auto - havarované. U auta nikdo nebyl. Po ohledání havarovaného auta si nalezený vůz převzala jeho majitelka.

Bojkovičtí policisté, kteří stále prověřují nové a nové poznatky ke krádeži a možnému pachateli vyzývají kohokoliv, kdo by měl jakékoliv informace ke krádeži nebo ke zloději, ať své poznatky sdělí na linku 158 nebo přímo na policejním oddělení v Bojkovicích. Zloděj, k němuž byl okradenými majiteli sestaven podrobný identikit, je ve věku mezi třiceti a pětatřiceti lety, má krátké černé vlasy, hustou bradku, kulatý světlý obličej. V době krádeže měl na sobě světle modrou mikinu či bundu. Za takovéto neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli po dopadení až dva roky vězení.


 


 

5. leden 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem