Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ujela od nehody

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Žena způsobila dopravní nehodu a ujela. 

K uvedeným hodnotám v tabulce zjištěných dopravních přestupků za uplynulý týden přispěla řidička Fiatu. V sobotu 19. října kolem osmé hodiny večer způsobila v Mistřicích dopravní nehodu. Při průjezdu pravotočivé zatáčky najela do protisměru, kde narazila do projíždějícího auta. Žena aniž by zastavila, uháněla s vozem dál. To si ale druhá řidička z nabouraného vozu nenechala líbit a ženu dojela. Pravým důvodem, proč žena od nehody ujela, byl alkohol. Přivolaní policisté jí v dechu naměřili 2,53 promile alkoholu. Škoda na obou vozidlech je odhadnuta na pětadvacet tisíc korun. Řidička, která byla pod vlivem alkoholu, je nyní podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí podle zákona hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Pod vlivem alkoholu řídil i čtyřiapadesátiletý muž v Buchlovských horách. Toho policejní hlídka zastavila včera dopoledne. V místech, kde je stanovená nejvyšší rychlost 70km/h, řidiči Mercedesu naměřili 105 km/h. A v dechu měl 0,58 promile alkoholu. Řidiče čeká pokuta a zákaz řízení až na jeden rok.

Do stejných míst vyráželi dopravní policisté ještě i odpoledne, kde řidič jiného Mercedesu nezvládl pravotočivou zatáčku, přejel do protisměru, a narazil do protijedoucí dodávky. Ta se otočila okolo své osy a skončila ve svodidlech. Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn. Celková škoda je předběžně odhadnuta na čtyři sta tisíc korun.

Pod vlivem alkoholu tento týden jel i jeden cyklista v Bojkovicích. Toho zastavila policejní hlídka ve středu večer v ulici Mánesova. Padesátiletý muž jel na neosvětleném kole a ještě navíc kličkoval od jednoho kraje silnice k druhému. Dechová zkouška vyšla s výsledkem 2,62 promile alkoholu. Také tohoto muže čeká pokuta.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 18. 10. – 24. 10. 2013


 

Počet zjištěných přestupků

18.10. – 24.10.2013

11.10. – 17.10. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

8

13

Řidič pod vlivem drog

2

1

Překročení maximální rychlosti

45

44

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

23

19

Nepoužití bezpečnostních pásů

6

5

Telefonování za jízdy

29

24

Špatný technický stav vozidla

22

34

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

3


25. října 2013, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem