Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Týral svoji matku

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Chování agresivního syna snášela téměř čtyři roky. 

Velký strach ze syna a také obavy z toho, jak by na situaci reagovali lidé, měla žena z Uherskobrodska. Proto snášela ponižování a bití ze strany svého osmadvacetiletého potomka. O svém trápení nikomu neřekla téměř čtyři roky.

Alkohol, výčitky a nespokojenost se svým vlastním životem, dovedli muže k takovému jednání, že matce vyhrožoval, sprostě jí nadával a bil ji zpravidla třikrát do měsíce. Napadal ji i ve spánku. Ve dvou případech si sundal opasek a matku jím zbil po celém těle. Jindy ji napadl pěstmi a kopal do ní. Poté dokonce musela jít k lékaři na ošetření. Svůj vztek si vybíjel i na zařízení domu a rozbíjel vše, co mu přišlo pod ruku. Žena z něj měla obrovský strach, proto vždy, když měla možnost utéct, schovala se ve sklepě nebo na dvoře domu a čekala do té doby, dokud syn neusnul. Po posledním incidentu, když ji syn bezdůvodně napadl, se rozhodla situaci řešit. Proto vše oznámila na policii. Ještě téhož dne policisté využili oprávnění vykázání a muže na deset dnů vykázali ze společného obydlí a nesměl se přiblížit ani do blízkosti domu. Navíc soud vydal předběžné opatření, kdy synovi byla uložena povinnost zdržet se jakéhokoliv kontaktu s matkou.

Kriminalisté mu v uplynulých dnech sdělili podezření z trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí, za což mu podle zákona hrozí až osmileté vězení.

28. listopadu 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem