Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Srazili srnu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dva řidiči srazili jednu srnu. 

V neděli krátce před půl devátou večer vyjížděli dopravní policisté k nehodě, ke které došlo mezi Drslavicemi a Veletinami. V tomto úseku srazili jednu srnu hned dva řidiči.

Čtyřiačtyřicetiletému řidiči renaultu, který jel směrem na Veletiny, vyběhla z pravé strany do jízdní dráhy srna. Muž nedokázal srážce zabránit a tak došlo ke střetu. Jenže náraz srnu odhodil do protisměru, kde v tu chvíli projížděl řidič vozidla značky VW Golf. Tak se stalo, že zvěř srazil i on.

O události jsme informovali hospodáře příslušného mysliveckého spolku. Řidiči vyvázli bez zranění. Alkohol u obou vyloučila dechová zkouška. Celková škoda je předběžně vyčíslena na bezmála padesát tisíc korun.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při jízdě obezřetní a plně se soustředili na řízení. Zvěř nás může překvapit v kteroukoliv ranní či noční hodinu. Zejména v úsecích poblíž lesů a polí a také tam, kde přímo dopravní značka upozorňuje řidiče na zvěř, je nutné jet takovou rychlostí, abychom byli schopni v případě spatření zvěře zastavit nebo alespoň snížit rychlost. Pokud dojde ke střetu, řidič je ze zákona povinen událost oznámit na policii!

7. ledna, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

střet se zvěří

střet se zvěří 

Detailní náhled

střet se zvěří

střet se zvěří 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem