Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Srazila chodkyni

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidička srazila ženu na přechodu pro chodce.  

Policisté během uplynulého týdne zaznamenali desítky dopravních přestupků, kterých se dopouštěli jak řidiči, tak cyklisté a chodci. Nejvíce jich zaznamenáváme v kolonce neoprávněné zastavení a stání. Řidiči by měli více dbát na dodržování dopravního značení, neparkovat na chodníku a už vůbec ne v protisměru!

Čtyřiašedesátiletou ženu na přechodu pro chodce srazila v úterý večer řidička Octavie. K nehodě došlo v Brněnské ulici ve Starém Městě. Řidička vyjela z ulice Tyršova do ulice Brněnská a přecházející ženu zřejmě přehlédla. Tak došlo ke střetu. Chodkyně utrpěla zranění, se kterým byla převezena do Uherskohradišťské nemocnice. Dechová zkouška u obou žen vyšla negativní. Nehoda je nadále v šetření.

Za volant Opelu usedl čtyřiadvacetiletý muž i přesto, že nevlastní řidičský průkaz. Policisté ho zastavili ve středu krátce před polednem u Buchlovic. Nyní ho čeká řízení na odboru dopravy.

Podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí si v úterý 1. března vyslechl třiatřicetiletý řidič Favoritu, který den před tím projížděl Uherským Hradištěm. Policisté totiž v dostupné evidenci zjistili, že muž má vysloven zákaz řízení a to až do listopadu tohoto roku. Nyní mu hrozí až dvouleté vězení.

Až rok za mřížemi může strávit opilý pětačtyřicetiletý řidič Volva. Toho policisté zastavili v sobotu tři hodiny po půlnoci v Bojkovicích. Dechový přístroj vykázal hodnotu 2,39 promile alkoholu.

Pod vlivem alkoholu řídila i dvacetiletá žena. Její opileckou jízdu ukončili policisté v neděli ráno v Uherském Hradišti. Mladá žena nadýchala 1,93 promile alkoholu. Těmto řidičům navíc hrozí i zákaz řízení až na deset let!

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 26. 2. – 3. 3. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

26. 2. – 3. 3. 2016

19. 2. – 18. 2. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

9

3

Řidič pod vlivem drog

6

5

Překročení maximální rychlosti

14

14

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

4

31

Nepoužití bezpečnostních pásů

6

7

Telefonování za jízdy

3

6

Špatný technický stav vozidla

18

24

Neoprávněné zastavení a stání

44

5

Chodci

2

9

Cyklisté

7

1

4. března 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem