Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Skrývali se před vězením

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Buchlovičtí policisté vypátrali v jednom dni dva muže, kteří nechtěli nastoupit do vězení.  

 

Krátce po šesté hodině ráno ve středu 26. října vypátrali buchlovičtí policisté dvaačtyřicetiletého muže, který se na Buchlovicku skrýval před spravedlností. Muž z Blatnice pod Svatým Antonínkem měl nastoupit do vězení na začátku letošního června. Místo toho odešel ze svého trvalého bydliště a různě se potuloval, až našel útočiště v Buchlovicích, kde začal pracovat v jedné z místních firem. Policisté jej po zadržení eskortovali na obvodní oddělení, kde mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, protože neuposlechl rozhodnutí soudu o nástupu do vězení. Odpoledne už hledaný muž prošel branou vazební věznice.

Ve tři hodiny odpoledne pak buchlovičtí policisté vypátrali dalšího muže, který nechtěl do vězení. Byl jím sedmatřicetiletý muž z Uherskohradišťska, který má na svědomí spáchání několika trestných činů spojených s výrobou a přechováváním drog, s majetkovými i násilnými trestnými činy ale i s řízením přes vyslovený zákaz. I proto, že má vyslovený zákaz řízení, pohyboval se tento muž na kole. Buchlovická hlídka jej spatřila na polní cestě poblíž Tupes. Policisté se za ním rozjeli autem, ale i přesto se jim muž snažil ujet. Po pár metrech jej policisté samozřejmě dojeli a zadrželi. Hradišťský soud vydal v polovině září příkaz k jeho dodání do vězení. I tento muž si nejdříve vysloužil podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a následně večer prošel branami vězení.

Odsouzení lidé, které soud vyzve k nástupu do vezení, tak musí učinit do patnácti dnů od doručení soudní výzvy. Pokud do vězení v této lhůtě bez závažného důvodu nenastoupí, mohou se dopustit zmíněného trestného činu.


26. říjen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem