Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídili pod vlivem drog

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za sedm dní zastavili policisté šest řidičů pod vlivem drog. 

 

V uplynulých sedmi dnech odhalili policisté šest lidí, kteří na uherskohradišťských silnicích řídili pod vlivem drog. Jedním z nich byl čtyřiadvacetiletý muž z Nedašova, který v osobním opelu projížděl 21. března o půl desáté večer Uherským Brodem. Test na drogy vykázal přímo na ulici přítomnost amfetaminu v jeho těle. Uherskobrodští policisté muži zakázali další jízdu, zadrželi jeho řidičský průkaz, odvezli jej k odběru krve a moči a začali s ním řešit přestupek, za který ze zákona hrozí pokuta od deseti do dvaceti tisíc korun a až roční zákaz řízení. Stejného přestupku se dopustil i třiatřicetiletý muž z Benešova, který v noci na pondělí řídil pod vlivem amfetaminu svou felicii mezi Starým Městem a Uherským Hradištěm. Navíc se tento muž dopustil dalšího přestupku a to řízení bez řidičského oprávnění.

Dopravní policisté uložili dvě kauce za dopravní přestupky. Pětapadesátiletý muž z Hluku jel 23. března dopoledne se škodovkou Kunovicemi o téměř dvacet kilometrů v hodině rychleji, než je povoleno. Dopravní policisté jej zastavili a zjistili, že muž za volantem nevlastní řidičské oprávnění. Policisté mu uložili kauci ve výši šestadvacet tisíc korun, které musí uhradit, aby mohl s autem pokračovat v jízdě. Ve stejný den zastavili dopravní policisté řidiče s nákladním autem z blízkého zahraničí. Při kontrole policisté zjistili, že na návěsu jsou prasklé čtyři brzdové kotouče ze šesti, na jedné z náprav jsou použity rozdílné pneumatiky a na další nápravě jsou pneumatiky s nižším indexem nosnosti, než je stanoveno výrobcem auta. Třicetiletému řidiči policisté uložili kauci šest tisíc korun.

Zmíněný zahraniční kamion je jedním z vozidel, která projížděla uherskohradišťským regionem ve špatném technickém stavu. Celkově zastavených čtyřiadevadesát technicky nevyhovujících vozidel za týden je v porovnání s předchozím týdnem nárůstem o polovinu. Nezanedbatelným problémem jsou v průměru dva řidiči denně, kteří projeli na červenou nebo nedali přednost. Mezi ně patří i osmadvacetiletý muž z Boršic, který v pátek 18. března ráno projel ve Starém Městě na červené světlo semaforu. K tomu řídil nákladní ford i přesto, že má do poloviny roku 2013 vysloven zákaz řízení. Mladý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení.



Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 18. – 24. březen 2011


 

Počet zjištěných přestupků

18. – 24. 3. 2011

11. – 17. 3. 2011

Řidič pod vlivem alkoholu

10

13

Řidič pod vlivem drog

6

0

Překročení maximální rychlosti

31

66

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

14

5

Nepoužití bezpečnostních pásů

78

101

Telefonování za jízdy

28

47

Špatný technický stav vozidla

94

64

Uložené kauce za přestupek v dopravě

2

0


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25. březen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem