Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídil i přes zákaz

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za tři měsíce by mu vypršel zákaz, i tak usedl za volant. 

Oproti minulému týdnu se čísla v tabulce zjištěných dopravních přestupků navýšila jen v některých kolonkách. Téměř o polovinu se zvýšil počet řidičů, kteří nepoužívají bezpečnostní pásy, a o něco málo se zvýšilo číslo u technického stavu vozidel. Naopak u alkoholu zaznamenáváme krásnou nulu, telefonistů je stejný počet a o polovinu ubylo “závodních“ řidičů. Přesto je číslo 46 stále vysoké. Řidiči by měli jezdit předpisově a nezapomínat na nejvyšší povolenou rychlost v právě jimi projížděném úseku.

Jednoho takového řidiče zastavili dopravní policisté v neděli 23. září v odpoledních hodinách v Buchlovských horách. Třiatřicetiletý motorkář chtěl zřejmě ukázat své spolujezdkyni, jak vypadá ten správný vítr ve vlasech, a místo aby jel povolenou devadesátkou, překročil rychlost o 53 km/h. Muž je podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který ho čeká pokuta.

Den před tím zastavili Uherskobrodští policisté devatenáctiletého mladíka, který řídil Peugeota. Policisté kontrolou přišli na to, že mladík řídí auto, i když nesmí. V rozmezí od konce června až do konce prosince tohoto roku mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Od vypršení zákazu ho dělily pouhé tři měsíce. Mladý muž je podezřelý z trestného činu maření výkonu úřední osoby a vykázání, za což zákon ukládá až tříleté vězení.

Prozatím z přestupku je podezřelý jednadvacetiletý řidič, který v neděli odpoledne projížděl Havřicemi. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Poté, byl u řidiče proveden test na drogy, který už byl pozitivní a to na amfetamin. Policisté mladého muže odvezli do Uherskohradišťské nemocnice k lékařskému vyšetření a potřebným odběrům. Za tento přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu se ukládá až dvacetitisícová pokuta.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 21. – 27. 9. 2012

 


 

Počet zjištěných přestupků

21. – 27. 9. 2012

14. – 20. 9. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

0

12

Řidič pod vlivem drog

1

0

Překročení maximální rychlosti

46

93

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

9

9

Nepoužití bezpečnostních pásů

13

6

Telefonování za jízdy

26

26

Špatný technický stav vozidla

23

16

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

1

5. října 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem