Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidič autobusu srazil chodce

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Na autobusovém nádraží došlo k vážné nehodě.  

 

Před sedmou hodinou večerní ve čtvrtek 15. srpna došlo na autobusovém nádraží v Uherském Hradišti k vážné nehodě mezi chodcem a autobusem. Od nástupiště č. 1 odjížděl dálkový autobus. Jeho šestapadesátiletý řidič pomalu zabočoval vpravo k výjezdu na hlavní silnici. Ve stejný moment šel od nástupiště č. 7 jednapadesátiletý muž. Přecházel vrávoravou chůzí šikmo směrem k obchodnímu domu před rozjíždějícím se autobusem. Řidič, z jehož pohledu chodec přecházel zprava, jel tak, že levou přední části chodce nakonec srazil. Muž spadl pod autobus, jehož kolo mu přejelo ruku a způsobilo vážné krvácející zranění.

Na pomoc zraněnému muži přispěchali ihned dopravní policisté vyšetřující dopravní nehody, kteří akorát vyjížděli z protější strany od budovy policie a raritně viděli celou nehodu přímo před očima. Policisté muži poskytli první pomoc a přivolali záchrannou službu. Do poskytování první pomoci se zapojila i profesionální zdravotní sestra z Mistřic, která vedla poskytování pomoci až do příjezdu záchranné služby, která si zraněného jednapadesátiletého muže převzala. Zraněný muž byl následně převezen do nemocnice. Vzhledem k jeho zranění nebyla u chodce provedena dechová zkouška, ale nařízen odběr krve. Dech řidiče byl při kontrole bez alkoholu.

Poté, co si policisté očistili zakrvavené ruce, začali dokumentovat nehodu, které byli přímými svědky. Podezřelým ze zavinění nehody je šestapadesátiletý řidič autobusu, kterému zprava doleva přecházel před vozem chodec a on se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla, tak jak to ukládá zákon, a muže srazil. Podezření z porušení dopravních předpisů je ovšem i na zraněném muži. Coby chodec neměl v těchto místech vůbec přecházet. Měl využít přechod pro chodce uprostřed nástupišť, který je bezpečně spojuje s okolními chodníky. Na zjištění míry odpovědnosti a zavinění budou policisté i nadále pracovat.


 

16. srpen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 nehoda autobusove nadrazi Uherske Hradiste

1 nehoda autobusove nadrazi Uherske Hrad... 

Detailní náhled

2 nehoda autobusove nadrazi Uherske Hradiste

2 nehoda autobusove nadrazi Uherske Hrad... 

Detailní náhled

3 nehoda autobusove nadrazi Uherske Hradiste

3 nehoda autobusove nadrazi Uherske Hrad... 

Detailní náhled

4 nehoda autobusove nadrazi Uherske Hradiste

4 nehoda autobusove nadrazi Uherske Hrad... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem