Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Porušil zákaz řízení

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mladý muž má zákaz řízení, přesto usedl za volant. 

Hlídka policistů zastavila v neděli ráno 23. listopadu v ulici Fučíkova v Bojkovicích Hondu. Za volantem seděl třiadvacetiletý řidič. Policisté ho vyzvali, aby předložil řidičský průkaz. Na to jim mladík odpověděl, že ho nepředloží, protože má zákaz řízení. Z dostupné evidence hlídka zjistila, že zákaz řízení mu platí až do dubna roku 2021. Tímto porušením zákazu je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Na ten zákon pamatuje až dvouletým vězením.

Do počtu zjištěných dopravních přestupků za uplynulý týden se zařadil i dvacetiletý řidič BMW. V Břestku ho policisté zastavili z důvodu, že mladík nebyl za jízdy připoután. Kontrolou auta se ale přišlo na pár závad – netěsnost výfukového potrubí, nadměrná hlučnost a nefunkční zadní světlo. Mladík s přestupky souhlasil a nyní ho čeká řízení na odboru dopravy.

Posilněný alkoholem sedl za volant nákladního auta pětačtyřicetiletý muž. Policisté ho zastavili v neděli dopoledne v ulici Východní ve Starém Městě. Řidič nadýchal 1,15 promile alkoholu. O den dříve nadýchal třiatřicetiletý řidič Peugeotu 2,23 promile alkoholu. Toho hlídka zastavila v Kunovicích v ulici Záhumní. Oba řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to jim hrozí až roční pobyt za mřížemi včetně zákazu řízení až na deset let.

Čtyřicetiletá řidička Fordu nejen že jela opilá, ale ještě způsobila dopravní nehodu. V pondělí krátce před šestou ráno jela v Kunovicích ulicí tř. Vítězství směrem na Uherské Hradiště. Před ní jela řidička VW Venta, která z důvodu hustého provozu před ní zastavila. Toho si žena ve Fordu nevšimla a do VW narazila. Policisté jí v dechu naměřili 2,17 promile alkoholu. Škoda, která při nehodě vznikla, je předběžně odhadnuta na šedesát tisíc korun. Nyní jí podle zákona hrozí až tříleté vězení.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 21. 11. – 27. 11. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

21. 11. 2014 – 27. 11. 2014

14. 11. – 20. 11. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

6

3

Řidič pod vlivem drog

0

1

Překročení maximální rychlosti

24

32

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

12

13

Nepoužití bezpečnostních pásů

4

7

Telefonování za jízdy

1

7

Špatný technický stav vozidla

5

3

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

4

Chodci

1

8

Cyklisté

1

1

28. listopadu 2014, nprap. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem