Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pili a řídili

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilý řidič si zaparkoval na policejním parkovišti. 

Tři řidiči, kteří se notně posilnili alkoholem, v tomto týdnu brázdili silnice Uherskohradišťska. Jejich jízdy naštěstí ukončili policisté.

V úterý krátce po desáté hodině večer zastavila policejní hlídka jednačtyřicetiletého muže za volantem vozidla značky Opel Astra. Ten se po kontrole dokladů přiznal, že před jízdou popíjel alkohol. O tom vypovídal i výsledek dechové zkoušky. Přístroj vykázal hodnotu 2,17 promile.

Včera večer jel po hlavním silničním tahu I/50 sedmačtyřicetiletý řidič vozidla Kia Sorento. Policisté ho zastavili u Míkovic. I on před jízdou hasil žízeň alkoholem. Nadýchal totiž 1,98 promile.

Ovšem na největšího hříšníka natrefili policisté přímo u policejní budovy v Uherském Hradišti. Ve středu odpoledne když odjížděli do terénu, si všimli, že muž za volantem rapidu parkuje na vyhrazeném parkovišti. Proto zastavili a šli za řidičem tuto situaci řešit. Ten již od pohledu vykazoval znaky opilosti. Muž nadýchal neuvěřitelných 3,01 promile. Přiznal, že před jízdou vypil několik litrů piva.

Všem hříšníkům policisté zadrželi řidičské průkazy a zakázali jim další jízdu. Podle zákona platí v České republice nulová tolerance míry alkoholu v krvi. Pokud řidič nadýchá nad jedno promile, dopouští se už ale trestného činu a hrozí mu tak až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let!

15.listopadu 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem